ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ Invest in Greece και China Development

Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ Invest in Greece και China Development

Συμφωνητικό Συνεργασίας υπέγραψε Οργανισμός Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.) με την China Development Bank, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην Κίνα.

Στόχος του Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Invest in Greece και της China Development Bank είναι η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς προτεραιότητας, όπως ενδεικτικά, ο τουρισμός και τα ακίνητα, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, και η ενέργεια.

Επιπρόσθετος στόχος είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων, καθώς ορίζεται ότι η China Development Bank θα προωθεί επενδυτικά σχέδια του Invest in Greece σε κινεζικές επιχειρήσεις και κατόπιν αξιολόγησης, θα χρηματοδοτεί την υλοποίησή τους.

Στην υπογραφείσα συμφωνία, η China Development Bank θερμά καλωσορίζει την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία του Institute for Growth για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, εξετάζοντας θετικά την συμμετοχή της σε αυτή τη διεθνή συνεργασία. Η υπογραφή του Συμφωνητικού Συνεργασίας αποτελεί μια στρατηγική κίνηση που αναμένεται να στείλει θετικό μήνυμα στην Κινεζική επιχειρηματική κοινότητα, η οποία αξίζει να σημειωθεί, ότι κατατάσσεται 2η στην εκροή επενδυτικών κεφαλαίων διεθνώς (μετά τις ΗΠΑ - πηγή UNCTAD).

Η Invest in Greece προχωρά έτσι, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ένα αποφασιστικό βήμα για την τόνωση της εξωστρέφειας της Ελλάδας και την συντονισμένη προσπάθεια για την ανάπτυξης της οικονομίας.