ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mε δύο ιστορικά ανοδικά ρεκόρ έκλεισε η Wall Street

Mε δύο ιστορικά ανοδικά ρεκόρ έκλεισε η Wall Street

Δύο ανοδικά ρεκόρ κατέρριψε κατά την σημερινή προτελευταία του πενθήμερου συνεδρίαση το χρηματιστήριο μετοχών στη Νέα Υόρκη,όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων της επιτροπής κεφαλαιαγοράς λίγα λεπτά μετά τις 23.00, ώρα Ελλάδας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones και ο δείκτης S&P 500 έκλεισαν στο τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης με ιστορικά ανοδικά ρεκόρ-ιδιαίτερη αίσθηση προξενεί στους παρατηρητές το κλείσιμο του δεύτερου εκ των δεικτών άνω και των 1.700 (χιλίων επτακοσίων) μονάδων σήμερα, λόγω των καλών νέων από την αμερικανική αγορά της εργασίας και τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω της προχθεσινής (Τετάρτη) διαβεβαίωσης ότι η κεντρική τράπεζα Fed στην Ουάσινγκτον θα διατηρήσει, προς το παρόν, την χαλαρή νομισματική πολιτική της, την οποία έχει υιοθετήσει όλο το τελευταίο 12μηνο.

1. Εκατόν είκοσι επτά μονάδες κέρδισε σήμερα ο βιομηχανικός Dow Jones (0,82%) ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση στις 15.626,50 μονάδες, με ρεκόρ.

2. Ο S&P 500 κέρδισε σήμερα επίσης με πρόσημο θετικό : +1.09 μονάδες ( 1.25 %) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.706.82 μονάδες, με ρεκόρ.

3. Τέλος, ο δείκτης Nasdaq Composite (μετοχές τεχνολογίας και ναυτιλίας) παρέμεινε τελικά σε θετικό έδαφος κερδίζοντας σήμερα 50 μονάδες (1.36 %)-ο τρίτος των χρηστικών δεικτών της Wall Street τερμάτισε τη συνεδρίαση σήμερα στις 3.675.74 μονάδες.