ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΔΕΣΦΑ στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΕΚΑ με τη SOCAR

Ο ΔΕΣΦΑ στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΕΚΑ με τη SOCAR

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας SOCAR, που έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την εξαγορά του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), είχαν απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχει ξεκινήσει η ομάδα της Socar στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει εξοικείωση με τα τρέχοντα εμπορικά και λειτουργικά θέματα του ΔΕΣΦΑ, καθώς και θέματα γενικού ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Η αντιπροσωπεία της Socar, συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Αζέρικης Δημοκρατίας, Rahman Mustafayev, συζήτησε επίσης με τον υφυπουργό ζητήματα τα οποία αφορούν στις διαδικασίες που έχουν καθοριστεί από τους όρους του διαγωνισμού μέχρι την τελική ολοκλήρωση της πώλησης, ενόσω διάστημα αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στη Socar.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση τονίστηκαν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας και τις δυνατότητες ανάπτυξής της με έμφαση στη σημαντική συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης στάθηκαν στο ρόλο της χώρας μας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν στην υλοποίηση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ομάδα της Socar, που θα συνεχίσει τις εργασίες της στην Ελλάδα, προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς η μετάβαση στη νέα μετοχική δομή της ΔΕΣΦΑ, που θα ανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για την εγχώρια αγορά ενέργειας και κατ' επέκταση για την εθνική οικονομία.