ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία στην αγορά για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών

Αισιοδοξία στην αγορά για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών

Αισιοδοξία επικρατεί στην αγορά για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι πολύ ισχυρό, ενώ η βελτίωση στο μέτωπο των δημοσιονομικών και η αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014 εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κερδοφορία τον κλάδο.

Το ισχυρό ενδιαφέρον επιβεβαιώθηκε και στις συναντήσεις με τραπεζίτες και θεσμικούς επενδυτές που είχαν οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια του συνέδριου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται καθημερινή εφημερίδα, οι Έλληνες τραπεζίτες συναντήθηκαν με στελέχη του ΔΝΤ και διεθνών τραπεζικών κολοσσών, όπως της UBS, της Bank of America, της Deutsche Bank και της Merrill Lynch.

Οι ερωτήσεις που δέχονταν οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών αφορούσαν τους προσδοκώμενους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και τους τομείς που παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες και μπορούν να προσελκύσουν διεθνή κεφάλαια.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως θα επαληθευτεί το σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι τιμές των τραπεζικών μετοχών όχι μόνο θα φτάσουν σε εκείνες που έγιναν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αλλά θα τις ξεπεράσουν, προκειμένου να εξασκηθούν τα πρώτα warrants και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δώσει μετοχές και να πάρει ρευστό.

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο «γκουρού» των αγορών, Μαρκ Μόμπιους, του fund Templeton Emerging Market Group, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 815 δισ. δολαρίων.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής John Paulson είχε δηλώσεις στους Financial Times ότι έχει «κτίσει» θέσεις στην Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης:

Βελτιωμένους όρους για τα warrants ζητούν οι τραπεζίτες