ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SZ: Δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα - Γιγάντιο το χρέος της

SZ: Δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα - Γιγάντιο το χρέος της

«Θα πρέπει κανείς να λυπάται τον Γιάννη Στουρνάρα», γράφει το δημοσίευμα.

Μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και αύξηση των κρατικών χρεών δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα κρατικά χρέη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Η Süddeutsche Zeitung προειδοποιεί, ότι «η διαδικασία προσαρμογής θα διαρκέσει ακόμη χρόνια» ενώ, παράλληλα, η αντίσταση απέναντι στις «απαραίτητες προσαρμογές παραμένει απαράλλακτα ισχυρή».

Ο αρθρογράφος διακρίνει στα τελευταία στατιστικά στοιχεία ενδείξεις ότι η διαδικασία ανάκαμψης βρίσκεται σε «σωστό δρόμο», κάτι που δεν βλέπει, ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας: «Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Σχετικό σχόλιο της εφημερίδας του Μονάχου αναφέρεται στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Θα πρέπει κανείς να λυπάται τον Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για τον προσεχή μισό χρόνο. ‘Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο’ δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι εντόπισαν και πάλι μία νέα τρύπα χρηματοδότησης».

Διαβάστε επίσης:

«Πάρτε νέα μέτρα και κλείστε εδώ και τώρα στην αμυντική βιομηχανία»

Προετοιμάζουν νέα μέτρα για την Ελλάδα

Κάν' το όπως η Ιρλανδία!

Ρήξη ΕΚΤ – Eurogroup και στη μέση η Ελλάδα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων