ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 22η Έκθεση «Αν. Μακεδονία-Θράκη 2013» εγκαινίασε ο Θ. Καράογλου

Την 22η Έκθεση «Αν. Μακεδονία-Θράκη 2013» εγκαινίασε ο Θ. Καράογλου

«Με όχημα το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, του οποίου έχω την τιμή να προΐσταμαι, δίνουμε έναν διαρκή αγώνα να καταστήσουμε τη Θράκη, επιχειρηματική γέφυρα των Βαλκανίων και περιφερειακό μοχλό προσέλκυσης επενδύσεων» τόνισε εγκαινιάζοντας απόψε την 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013» στην Κομοτηνή, ο ΥΜΑΘ Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως υπογράμμισε, για το υπουργείο οι επενδύσεις σημαίνουν, εξωστρέφεια, νέες θέσεις εργασίας, ευημερία και φυσικά ανάπτυξη - τοπική, περιφερειακή, εθνική - η οποία μπορεί να παραχθεί μέσα από την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Ο υπουργός σημείωσε πως το μοντέλο του κρατισμού που εφαρμόσθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες απέτυχε παταγωδώς και ευθύνεται για τη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα, τονίζοντας πως στο διάστημα των 17 μηνών που μεσολάβησε από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Ο κ. Καράογλου είπε ότι το διάστημα αυτό η Ελλάδα εξασφάλισε δημοσιονομική σταθερότητα, επέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, εκμηδένισε το έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο και πλέον εξελίσσεται σε φιλόξενο χώρο υποδοχής επενδύσεων από επιχειρηματικούς κολοσσούς, όπως είναι για παράδειγμα η «Hilux» και η «Foxconn» με ηγετικά στελέχη των οποίων συναντήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

karaoglou 987503247

«Η 22η πανελλήνια εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2013» δείχνει το δρόμο της νέας εποχής, που στηρίζεται στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια», επισημαίνοντας ότι «το υπουργείο γνωρίζει τα προβλήματα και δίνει μάχη για την αναβάθμιση της περιοχής με στόχο η Θράκη να εξελιχθεί σε θερμοκοιτίδα ανάπτυξης», τόνισε, καταλήγοντας ο υπουργός.

Στην φετινή πανελλήνια εμπορική έκθεση, που έχει ως συνδιοργανωτές την ΔΕΘ-Helexpo και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και θα λειτουργεί έως τις 17 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΔΕΚΑΜΑΘ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, συμμετέχουν εκατό εκθέτες από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ενώ ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται φέτος η συμμετοχή των επιμελητήριων.