ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως και 5 δισ. ο τζίρος από το λαθρεμπόριο καυσίμων (vid)

Έως και 5 δισ. ο τζίρος από το λαθρεμπόριο καυσίμων (vid)

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ύψος του λαθρεμπορίου καυσίμων κυμαίνεται στα 5 δισ. ετησίως, ενώ το κράτος χάνει έως και 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Τι και αν το Υπουργείο Οικονομικών στράφηκε στη λύση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, το μόνο που κατάφερε ήταν να ξεπαγιάσει τον κόσμο...

Οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων προκαλούν σοκ, ενώ αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες τους, ότι παραμένουν ανενεργά τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων που έχουν εγκατασταθεί στα πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν διαθέτει το απαιτούμενο υποσύστημα υποδοχής των δεδομένων.

Παράλληλα, οι πρατηριούχοι δεν έχουν εισπράξει την επιδότηση της δαπάνης για την εγκατάσταση των συστημάτων, που προβλέπει η νομοθεσία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ΠΟΠΕΚ δεν περιορίστηκε σε αυτές τις καταγγελίες μόνο, κάνοντας λόγο για για ανικανότητα της Πολιτείας, διαπλοκή συμφερόντων, προχειρότητα, έλλειψη συντονισμού και πολιτικής βούλησης.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΠΕΚ: Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων