ΥΠΟΙΚ: Καμία νέα επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους

ΥΠΟΙΚ: Καμία νέα επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα που θέλουν να ισχύουν νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους από προκαταβολές φόρου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «οι αναφορές στα δημοσιεύματα αφορούν σε φορολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και τη χρήση 2013.

Δεν αφορούν τον Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα και ισχύει από τη χρήση 2014 και εξής. Το αντίθετο ισχύει. Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, διορθώθηκαν στο πλαίσιο του νέου Κώδικα. Προκαταβολή φόρου θα υπολογίζεται πλέον μόνο στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα».

«Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν νέες επιβαρύνσεις, είτε άμεσες είτε έμμεσες, σε μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα αυτά» αναφέρει το υπουργείο.

Δημοσίευμα εφημερίδας ήθελε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα από ακίνητα ή ελευθέρο επάγγελμα να καταβάλλουν επιπλέον φόρους σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο, μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν έστω κι ένα ευρώ εισόδημα από ενοίκια ή ελευθέριο επάγγελμα θα κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου 55% για το σύνολο του φόρου, δηλαδή και αυτού που προκύπτει από τα εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις και αυτού που προκύπτει από τα ενοίκια ή το ελευθέρο επάγγελμα.

Διαβάστε επίσης:

«Φοροκαταιγίδα» για μισθωτούς-συνταξιούχους με εισόδημα από ενοίκια

Διευκρινίσεις για τις εισφορές στον ΕΤΕΑ από μισθωτούς του Δημοσίου

Ποιοι θα «φέρουν» το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014

Ποιοι δεν θα υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις από το 2014