ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάθμιση της ΔΕΗ από την Standard & Poor’s

Αναβάθμιση της ΔΕΗ από την Standard & Poor’s

Την αναβάθμιση κατά 3 βαθμίδες από την Standard & Poor's -σε "B" από "CCC"- ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή αναβάθμιση αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια που κατέβαλε η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, για να αντεπεξέλθει στις πιο αντίξοες συνθήκες της μεγαλύτερης κρίσης, που γνώρισε η χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's στην έκθεσή του, το σκεπτικό της αναβάθμισης βασίστηκε κυρίως:

- Στη "σύναψη του πενταετούς διάρκειας κοινοπρακτικού δανείου με τις ελληνικές τράπεζες, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, καθώς και στην πρόσφατη σύναψη των δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με κοινοπραξία ξένων τραπεζών, της οποίας ηγείται η γερμανική τράπεζα KfWii"

- στο "σημαντικό περιορισμό του κινδύνου αναχρηματοδότησης μέχρι το 2019, γεγονός που επιτρέπει στη ΔΕΗ το χρονικό περιθώριο, για να βελτιώσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση"

- στις "σταθερές προοπτικές" για τη ΔΕΗ, αλλά και στην εκτίμησή της ότι "η ΔΕΗ θα περιορίσει τα επόμενα δύο χρόνια τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει".

- στις "πολύ καλές σχέσεις της εταιρείας με τις ελληνικές τράπεζες, όπως αποτυπώνεται από την πρόσφατη συμφωνία αναχρηματοδότησης" και "στη συνετή διαχείριση της εταιρείας από τη διοίκηση".

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ΔΕΗ επιβεβαιώνεται και από τη σημερινή ανακοίνωση υπογραφής δανείου, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων. Είναι το μεγαλύτερο σε ποσό κοινοπρακτικό πενταετούς διάρκειας δάνειο, το οποίο έχει συναφθεί με ελληνική εταιρεία.

Με το δάνειο αυτό, η ΔΕΗ ΑΕ επιτυγχάνει σημαντική επιμήκυνση των δανειακών της υποχρεώσεων και περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ρoή Ειδήσεων