ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ποινή για τους φοροφυγάδες

Νέα ποινή για τους φοροφυγάδες

Η κυβέρνηση βρήκε νέο τρόπο για να τιμωρήσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν.

Θα προχωρά στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα ή διαπράττουν φοροδιαφυγή. Με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ παγώνουν όλες οι συναλλαγές για όσους διαπράττουν φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας" το οποίο τέθηκε σήμερα 08/07 σε δημόσια διαβούλευση,

Ειδικότερα στο στο άρθρο 9 ορίζεται ότι:

"1. Στο άρθρο 11 του ΚΦΔ (Ν. 4174/2013 - ΦΕΚ 170 Α'), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής και οι υφιστάμενες παράγραφοι 4 και 5 αναριθμούνται ως παράγραφος 5 και 6:

«4. Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα. Ο φορολογούμενος έχει σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου».

Διαβάστε επίσης

Οι Έλληνες ξεπουλάνε, οι ξένοι αγοράζουν: Ο χάρτης των εξοχικών που βγαίνουν στο σφυρί