ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Standard & Poor΄s: Η κρίση της Ευρωζώνης απέχει από το τέλος της

Standard & Poor΄s: Η κρίση της Ευρωζώνης απέχει από το τέλος της

Ηχηρό καμπανάκι για την οικονομία της ευρωζώνης, χτυπά ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αξιολόγησης Standard & Poor's επισημαίνοντας ότι έρχεται μια περίοδος χαμηλής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, αν και η οξεία φάση της κρίσης πιθανόν έχει περάσει, χάρη στη δέσμευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι να κάνει «ότι χρειασθεί» για να μη διαλυθεί η Ευρωζώνη, ο αναλυτής της S&P Μόριτς Κρέμερ υποστηρίζει ότι αυτή η δέσμευση «ενστάλαξε μία αίσθηση εφησυχασμού όσον αφορά την πολιτική».

Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί πως η Ευρωζώνη εισέρχεται τώρα σε «μία δύσκολη φάση χαμηλής ανάπτυξης», καθώς οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες, οι εταιρείες και τα νοικοκυριά συνεχίζουν να προσπαθούν να μειώσουν τα χρέη τους, σε μία περίοδο αδύναμης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η προοπτική να βυθισθεί σε μία τρίτη ύφεση η οικονομία της Ευρωζώνης «διαταράζει την αίσθηση της ησυχίας και επιτυχίας μερικών υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής», έγραψε ο κ. Κρέμερ , ο οποίος δεν βλέπει κάποια άμεση βελτίωση στον ορίζοντα. «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης είναι ακόμη άλυτα», σημείωσε ο αναλυτής, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του CNBC.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Χαρδούβελης: Ξεκινάει νέα σχέση με τους εταίρους