ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΣΑ: Επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ για τα προβλήματα με την απαλλαγή του ΦΠΑ

ΔΣΑ: Επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ για τα προβλήματα με την απαλλαγή του ΦΠΑ

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη και τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της απαλλαγής από τον ΦΠΑ όσων πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ, απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Βασίλης Αλεξανδρής.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με το άρθρο 251 του Ν. 4281/2014, για τη μετάταξη στο ευνοϊκό καθεστώς της απαλλαγής απαιτείται η υποβολή δηλώσεως μεταβολών κατά την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου, με βάση τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 10§4 του Ν. 4174/2013 (Κ.Φ.Δ.), δηλαδή εντός προθεσμίας 10ημερών.

Ακόμη, ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει στην επιστολή πως είναι «επιτακτική ανάγκη αφενός να παραταθεί για ικανό χρόνο η προθεσμία υποβολής της δηλώσεως μεταβολών προς υπαγωγή στο απαλλασσόμενο καθεστώς και αφετέρου να παρασχεθούν τάχιστα οι αναγκαίες εκείνες ερμηνευτικές κατευθύνσεις, προς άρση των ασαφειών και διευκόλυνση της διαδικασίας».

Για τους λόγους αυτούς, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί τους αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Σχετικές ειδήσεις