ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραγασάκης: Υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα

Δραγασάκης: Υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων επανέλαβε μιλώντας σε συνέδριο του Economist ο Γ. Δραγασάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε τη δανειακή σύμβαση από το μνημόνιο λέγοντας ότι τη δανειακή σύμβαση την αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα την επαναδιαπραγματευθεί, ενώ το μνημόνιο δεν το αποδέχεται και γι' αυτό θα ετοιμάσει το δικό του πρόγραμμα.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα άρα και εμάς, αλλά θέλουμε να τις επανεξετάσουμε» δήλωσε ο κ. Δραγασακης στη συζήτηση με τον κ. Χαρδούβελη.

Ωστόσο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, επισημαίνοντας ότι θα συνομιλήσει με τους θεσμούς που την συναποτελούν, άρα και το ΔΝΤ, αλλά όχι όμως με την ίδια την τριμερή.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό αλλά να συμβάλλει στη διάσωση της κοινωνίας.

Ο κ. Δραγασάκης απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν επαφές με τη Γερμανία απάντησε ότι «δεν κάνουμε μυστική διπλωματία αλλά δεν είμαστε και κλεισμένοι στο καβούκι μας.

Σχετικές ειδήσεις