ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην παράταση της δανειακής σύμβασης εστιάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ

Στην παράταση της δανειακής σύμβασης εστιάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ

Σε δηλώσεις, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την Ευρωζώνη, προέβησαν πολλοί εκ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζοντας στο ζήτημα της παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου σημείωσε ότι είναι σημαντικό πως και οι δύο πλευρές μίλησαν για ευελιξία, συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε νέα βοήθεια περνά από την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος.

Η υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, ανέφερε ότι επαφίεται στην Ελλάδα και στην ΕΕ να βρουν λύση στο πρόβλημα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, μπορεί να δήλωσε ότι η χθεσινή συζήτηση αποδείχθηκε άκαρπη, ωστόσο αυτό είναι ήδη παρελθόν και «η Ευρωζώνη θα συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποχωρώντας από τη σύνοδο, ανέφερε: «Ας περιμένουμε για να δούμε. Θέλουμε μια κατάσταση σταθερότητας. Το ισχύον πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας».

Ο Ματέους Τζουρεκ, τέλος, υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αλλά οι συζητήσεις είναι πολύ δύσκολες σ’ αυτό το στάδιο και ο χρόνος τρέχει. Σήμερα είχαμε δυνατές δηλώσεις από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε πως το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης».