ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά το «Grexit» επινόησαν το «Grimbo»

Μετά το «Grexit» επινόησαν το «Grimbo»

Μετά το πολυσυζητημένο «Grexit» που προέκυψε από τον συνδυασμό των αγγλικών λέξεων «Greece» (Ελλάδα) και «exit» έξοδος και το συναφές «Grexident», (Greece και accident, ατύχημα), οι ξένοι οικονομολόγοι επινόησαν τώρα τον όρο«Grimbo», ένα συνδυασμό των λέξεων «Greece» και «limbο» (αναμονή, εκκρεμότητα).

Σε δημοσίευμα με τίτλο: «Greece: Running Out of Money, Ideas, Time and Patience» (Ελλάδα: Στερεύοντας από Χρήματα, Ιδέες, Χρόνο και Υπομονή), οι αναλυτές της Citigroup προειδοποιούν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί τον Ιούνιο, χωρίς νέα χρηματοδότηση, εισερχόμενη σε παρατεταμένη περίοδο αναμονής.

«Με την πάροδο του χρόνου, η τεταμένη κατάσταση όσον αφορά την ρευστότητα και κυρίως οι περιορισμοί στις καταθέσεις-αναλήψεις για τις τράπεζες, θα αυξήσουν σημαντικά την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας πιθανό το σενάριο νέων εκλογών. Αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εντολή για μια νέα συμφωνία διάσωσης με την ευρωζώνη ή να ανοίξουν τον δρόμο για ένα τελικό Grexit, αλλά αυτό και πάλι θα μπορούσε να βυθίσει την Ελλάδα σε μια παρατεταμένη περίοδο αναμονής (limbo)».

Σχετικές ειδήσεις