ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή από τον ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό για το θέμα του ΦΠΑ στον τουρισμό

Επιστολή από τον ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό για το θέμα του ΦΠΑ στον τουρισμό

Να μη εφαρμοστεί οποιαδήποτε αλλαγή στο ΦΠΑ εντός του 2015, καθώς έχει πωληθεί περισσότερο από το 70% των τουριστικών πακέτων, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε επιστολή του την οποία απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή , όπως αναφέρεται, εστάλη με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών για πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ.

Σε αυτή σημειώνεται ότι όποια αλλαγή γίνει θα πρέπει να μην εφαρμοστεί εντός του 2015, «όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και έχει πωληθεί περισσότερα από το 70% του συνόλου των τουριστικών πακέτων».

Ο ΣΕΤΕ σημειώνει: «με δεδομένες τις δυσκολίες και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, το οποίο είναι τριπλάσιο ή και το τετραπλάσιο σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, οι συντελεστές ΦΠΑ του τουρισμού θα πρέπει να παραμείνουν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα σε σχέση με αυτές, που κινούνται μεταξύ του 8% - 10% ώστε να αντισταθμισθεί -έστω, εν μέρει- το υπέρογκο κόστος δανεισμού στην χώρα μας».

«Η ανάγκη να παραμείνει ο ΦΠΑ σε ανταγωνιστικά επίπεδα προκύπτει από το ότι ο τουρισμός αποτελεί το μόνο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας το οποίο υπάγεται σε ΦΠΑ λόγω του ότι καταναλώνεται εντός της χώρας» προσθέτει ο ΣΕΤΕ.

Σχετικές ειδήσεις