ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Süddeutsche Zeitung: Αυτό είναι το σενάριο-σοκ για την Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: Αυτό είναι το σενάριο-σοκ για την Ελλάδα

Σενάρια καταστροφής απεργάζεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία σε ρεπορτάζ που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της αναφέρεται σε δύο κινήσεις που θα ακολουθήσουν, αν στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης 18 Ιουνίου δεν βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ - ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, εφόσον καταλήξει ατελέσφορο το Eurogroup, θα γίνει Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή και εκεί θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προβεί σε έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων (capital control)

Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, είναι δύσκολο να υπάρξει λύση για την Ελλάδα στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην ψήφιση νόμου για capital control, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η εναλλακτική λύση

Ένα διαφορετικό σενάριο παρουσιάζουν πάντως ορισμένοι κύκλοι από το Βερολίνο. Σύμφωνα με αυτό, το οποίο μετέδωσε το Mega, σε Σύνοδο Κορυφής θα αποφασιστεί παράταση του προγράμματος μέχρι τον Μάρτιο και νέο πρόγραμμα έως το 2018 ύψους 35 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η κυβέρνηση της Γερμανίας εκτιμά ότι δύσκολα θα υπάρξει λύση στο Eurogroup χωρίς προηγούμενη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις