ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Το τρίτο μνημόνιο είναι το σκληρότερο μέχρι σήμερα

Β. Κορκίδης: Το τρίτο μνημόνιο είναι το σκληρότερο μέχρι σήμερα

«Επώδυνη πρόκληση για όσους κατάφεραν με αγώνα να επιβιώσουν και να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους», αποτελεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, η επόμενη μέρα του νέου μνημονίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας τονίζει ότι η νέα δανειακή σύμβαση παρουσιάζει «μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους μικρομεσαίους της αγοράς και το ελληνικό εμπόριο», καθώς η κατάσταση είναι πλέον πολύ οριακή, τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία. Ωστόσο, όπως σημειώνει, παρά τους «τιμωρητικούς όρους» του τρίτου μνημονίου «δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε, αφού ακόμα και έτσι, μας δίνεται τουλάχιστον η ευκαιρία για μία ακόμη προσπάθεια».

«Δυστυχώς, η ελληνική αγορά έχει υποστεί τεράστια πλήγματα τους τελευταίους έξι μήνες και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ‘Μαύρου Ιουλίου’, ενώ προσπαθεί στο υπόλοιπο μισό του τουριστικού Αυγούστου να ανακτήσει κάτι επιπλέον, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι άνθρωποι της αγοράς δεν έχουμε άγνοια κινδύνου, αλλά πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια. Καλούμαστε, λοιπόν, έστω και αδύναμοι, να αντιμετωπίσουμε το νέο μνημόνιο, ως μοναδική επιλογή για να δουλέψουμε και να κρατήσουμε και πάλι την τύχη μας στα δικά μας χέρια», αναφέρει ο κ. Κορκίδης.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι για να επανεκκινήσει η πραγματική οικονομία και για το «καλό του τόπου», πρέπει την επόμενη ημέρα της νέας δανειακής σύμβασης να αποτραπεί το «απρόβλεπτο πολιτικό ρίσκο» που προέρχεται «είτε από επιπόλαιες και κοντόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες ενός πολιτικού μικρομεγαλισμού, είτε από το πείσμα ελάχιστων ιδεοληπτικών ‘δεκαροδραχμιστών’».

«Απαιτείται μια ελληνική κυβέρνηση ‘εθνικής σοβαρότητας’ με πολύ δουλειά στο εσωτερικό της χώρας εκ μέρους του ίδιου του Πρωθυπουργού και των ‘ανασχηματισμένων’ υπουργών του, για λιγότερα επιχειρηματικά εμπόδια και μικρότερες επενδυτικές καθυστερήσεις, καθώς και επαρκή οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων της αγοράς, ώστε να πληρωθεί ο βαρύς λογαριασμός του νέου μνημονίου, με τη δημιουργία ‘νέου χρήματος’ και νέων θέσεων εργασίας», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει ένα «αναπτυξιακό σχέδιο με απασχόληση» από κοινού συμφωνημένο μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων.

Σχετικές ειδήσεις