ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον «αέρα» τα οικογενειακά επιδόματα: 635.000 δικαιούχοι αναμένουν στο… ακουστικό τους

Στον «αέρα» τα οικογενειακά επιδόματα: 635.000 δικαιούχοι αναμένουν στο… ακουστικό τους

Στο «κόκκινο» η αγωνία χιλιάδων δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος, καθώς τις τελευταίες ώρες τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα… δηλώσεων για την τελική ημερομηνία καταβολής του.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης έλεγε ότι έως την Παρασκευή θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους 635.000 δικαιούχους κάτι όμως που μάλλον δεν θα επαληθευτεί αφοί ο καθόλα αρμόδιος ο Υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή ακόμη και στις 30 του μήνα.

«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η καθυστέρηση σημειώθηκε λόγω της κατάληψης του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η καταβολή θα γίνει «οπωσδήποτε πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ».

Ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν το τέλος του Οκτωβρίου…

Σχετικές ειδήσεις