Η Εθνική Τράπεζα πουλά το 100% της τουρκικής Finansbank

Newsroom Newsroom

Η Εθνική Τράπεζα πουλά το 100% της τουρκικής Finansbank

Το σύνολο της συμμετοχής της στην Finansbank, την θυγατρική της τράπεζα στην Τουρκία, αποφάσισε να πουλήσει η Εθνική Τράπεζα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των οριζoμένων στο κανονιστικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αναφορικά με την προετοιμασία και υποβολή του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων και του σχεδίου αναδιάρθρωσης προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank».

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες επαφές της Τράπεζας με τις εποπτικές αρχές και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της μία παρουσίαση στην οποία συνοψίζονται οι υποβαλλόμενες δράσεις του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων. Η εν λόγω παρουσίαση περιλαμβάνει επίσης την επικαιροποίηση των μεσοπρόθεσμων στόχων της Τράπεζας.

Η πώληση αναμένεται να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν μετά τους ελέγχους αντοχής στις οποίες υπεβλήθησαν οι ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved