ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανέπαφες» επαφές για το ελληνικό ζήτημα

«Ανέπαφες» επαφές για το ελληνικό ζήτημα

Kορύφωση σήμερα των επαφών ελληνικού ενδιαφέροντος επί εδάφους Νταβός.

«Χιόνι» στο Νταβός «πάγος» στην Αθήνα - ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Χθες πήραμε μια πρώτη γεύση μέσα από τις συναντήσεις καλών προθέσεων και πανομοιότυπων μηνυμάτων του Ελληνα πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον Επίτροπο επί των δμοσιονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι προσπάθειες της Αθήνας επικεντρώνονται στην άρση των πιέσεων επί του ασφαλιστικού ώστε να προχωρήσει αξιολόγηση και αναδιάρθρωση χρέους.

Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ελβετία όπως διαμηνύθηκε επισήμως η ελληνική αποστολή στόχευσε στην πορεία της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, το προσφυγικό και το Κυπριακό.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε πάνελ από κοινού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που άρχισε να οικοδομεί ξανά την ιστορία του Grexit και το απόγευμα θα μοιραστεί τον χρόνο του με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνάντηση αυτή στο πλαίσιο της πάλαι ποτέ περήφανης διαπραγμάτευσης, με ισχυρό πολιτικό προφίλ, o Aλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την ξεκάθαρη θέση του ΔΝΤ σε σχέση με τις προθέσεις του Ταμείου για την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις