ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι εξελίξεις μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφικές με το 2008»

«Οι εξελίξεις μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφικές με το 2008»
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης να ελέγξουν...

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης να ελέγξουν την κρίση κρατικού χρέους στη σημερινή σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί μία οικονομική κρίση τόσο σοβαρή όσο αυτή του 2008.

Επίσης, ο κ. Όσμπορν τόνισε ότι είναι "πολύ ανήσυχος" για το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός ελέγχου η κρίση της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί μία πρόσθετη απειλή για την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Βρετανίας.

"Βλέπουμε την προοπτική οικονομικών εξελίξεων, οι οποίες μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφικές με το 2008", δήλωσε χαρακτηριστικά, στην πιο άμεση παρέμβασή του σχετικά με την κρίση στην Ευρωζώνη. Ο ίδιος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα κάνουν πρόοδο όσον αφορά τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη μείωση του ελληνικού χρέους, αλλά σημείωσε ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση μίας αναγκαίας δημοσιονομικής ένωσης στη ζώνη του ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr