ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ναυάγησε» ο διάλογος για το Αμερικανικό χρέος

«Ναυάγησε»  ο διάλογος  για το Αμερικανικό χρέος
Ο επικεφαλής της Βουλής των αντιπροσώπων, John Boehner, αποχώρησε από...

Ο επικεφαλής της Βουλής των αντιπροσώπων, John Boehner, αποχώρησε από τις συζητήσεις, για το Αμερικανικό χρεος , με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama.

«Υπάρχει διαφορά απόψεων. Τόσο εγώ όσο και ο κ. Obama έχουμε διαφορετικό όραμα για τη χώρα. Ο πρόεδρος ήταν εκείνος που αθέτησε τη συμφωνία και απαίτησε περισσότερα χρήματα την τελευταία στιγμή.

Είναι καιρός να σοβαρευτούμε. Εάν ο Λευκός Οίκος δεν σοβαρευτεί, τότε θα το κάνουμε εμείς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του , διευκρινίζοντας ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί μέσω της Γερουσίας συμφωνία για τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος.

Τα διεθνή μέσα χαρακτηρίζουν ως «άκρως αιφνιδιαστική» την αποχώρηση του Boehner από τις συζητήσεις και επισημαίνουν ότι μόλις 11 ημέρες απομένουν για την επίτευξη συμφωνίας, χωρίς την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα κηρύξουν στάση πληρωμών.

Ειδικότερα, ο Boehner θεώρησε ότι δεν πρέπει να δεχτεί το προσχέδιο που είχε προταθεί σχετικά με τα οικονομικά μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν.