ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και δανειστές – Θρίλερ με τη διαπραγμάτευση

Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και δανειστές – Θρίλερ με τη διαπραγμάτευση

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή του Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου, καθώς παρατηρείται μεγάλη δυστοκία να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ - ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ EUROGROUP

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών κράτησε λιγότερο από μία ώρα και σταμάτησε με την προοπτική πιθανόν να συνεχιστεί αύριο Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή ζητήθηκε από τους ίδιους τους θεσμούς για να ενημερώσουν τους προιστάμένους τους, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πιερ Μοσκοβισί.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει σειρά τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για να αρθεί ο ...τοίχος μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι αν δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα εξεταστεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος βοήθειας.

Το θέμα της πραγματοποίησης ή μη της συνεδρίασης του Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που προγραμματίστηκε για το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης μεταξύ του προέδρου του Eurogroup και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στην τηλεδιάσκεψη θα εξεταστεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την σύγκληση του Eurogroup ώστε να εξεταστεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Σχετικές ειδήσεις