ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα φέρουν νέα ύφεση

Μίχαλος: Οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα φέρουν νέα ύφεση

Κάθε αύξηση της φορολόγησης καλλιεργεί το έδαφος για να επιδεινωθεί η ύφεση, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑΚωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο, τονίζει ότι με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, επαναλαμβάνονται – και με μεγαλύτερη ένταση – τα μοιραία λάθη των προηγούμενων ετών.

«Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρήσει με εισπρακτικά μέτρα ένα ασφαλιστικό σύστημα που στηρίζεται σε μη βιώσιμες λογικές, ένα σύστημα που είναι στη βάση του άδικο, αναξιόπιστο και αντιαναπτυξιακό» αναφέρει.

«Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση επιβαρύνονται υπέρμετρα οι παράλληλα ασφαλισμένοι, χωρίς να προβλέπεται καμία αντισταθμιστική ωφέλεια, ως προς τον υπολογισμό του ασφαλιστικού χρόνου και την πιθανότητα καταβολής διπλών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη. Επίσης, δεν υπάρχει ρητή αναφορά στην ένταξη των παράλληλα ασφαλισμένων στο ανώτερο πλαφόν καταβολής εισφορών» σημειώνεται στην επιστολή.

Σχετικές ειδήσεις