ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

F.Τ: Ποιοι παίρνουν χρυσούς μισθούς στις τράπεζες

F.Τ: Ποιοι παίρνουν χρυσούς μισθούς στις τράπεζες
Λίστα με τα ονόματα των στελεχών των οποίων οι ετήσιες αμοιβές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ θα υποχρεωθούν να καταρτίσουν...

Λίστα με τα ονόματα των στελεχών των οποίων οι ετήσιες αμοιβές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ θα υποχρεωθούν να καταρτίσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Οι πληροφορίες θα αφορούν τόσο τον ονομαστικό μισθό των στελεχών όσο και τα μπόνους, τις μακροπρόθεσμες επιπλέον αμοιβές και τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα. Άλλωστε, εννέα από τα 15 πιο ακριβοπληρωμένα τραπεζικά στελέχη παγκοσμίως είναι επικεφαλής ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Πρόκειται για πρόταση, σύμφωνα με τους «Financial Times», που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο για την εφαρμογή των νέων κατευθυντήριων γραμμών της Βασιλείας ΙΙΙ, την οποία παρουσίασε πρόσφατα ο αρμόδιος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ και αφορά κυρίως την ενίσχυση των τραπεζών με κεφάλαια ύψους 460 δισ. ευρώ προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μελλοντικές κρίσεις, ενώ περιλαμβάνει ακόμη αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Η Κομισιόν προτείνει η συγκέντρωση των στοιχείων για τα τραπεζικά στελέχη να γίνεται από τις αρμόδιες αρχές των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα μεταβιβάζονται στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή που θα τα κοινοποιεί συνολικά σε έναν ενιαίο κατάλογο για τα 27 μέλη.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr