ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευ.Βενιζέλος: Έχουμε στοιχεία για τις καταθέσεις στο εξωτερικό

Ευ.Βενιζέλος: Έχουμε  στοιχεία για τις καταθέσεις στο εξωτερικό
Τα αποδεικτικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν το υπουργείο Οικονομικών να φτάσει σε εκείνους τους καταθέτες που μετέφεραν τα αδήλωτα χρήματά τους στο εξωτερικό...

Τα αποδεικτικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν το υπουργείο Οικονομικών να φτάσει σε εκείνους τους καταθέτες που μετέφεραν τα αδήλωτα χρήματά τους στο εξωτερικό, ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πως έχει στα χέρια του καλώντας τους για μια ακόμα φορά να τα επιστρέψουν.

Αναλυτικά ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε: «Οι έλληνες καταθέτες έχουν καταλάβει ότι υπάρχει ασφάλεια στο τραπεζικό σύστημα και τους καλώ να επιστρέψουν. Υπάρχει αντίστροφη ροή και επιστρέφουν οι καταθέσεις και δεν εννοώ τις μικρές, αυτές που κρατούσαν στο σπίτι αλλά από το εξωτερικό. Δεν είναι απειλή αλλά τώρα που έχει αρθεί το τραπεζικό απόρρητο μπορούμε να ελέγχουμε γιατί έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία τους τόκους και τις κινήσεις καρτών. Είναι τώρα η στιγμή να στηρίξουμε την χώρα. Διακανονίζοντας τις οφειλές προς το δημόσιο και επιστρέφοντας τις καταθέσεις. Είναι χρέος μας ο καθένας να κάνει ότι μπορεί. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει ξανά αξία η περιουσία μας».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι διατάξεις για τα «φρουτάκια» ενισχύουν την αγοραία αξία του ΟΠΑΠ ενώ απάντησε και σε όσους αναφέρουν ότι ενισχύοντας τον ΟΠΑΠ ενισχύεται συγκεκριμένη εταιρεία είπε: «θα έρθει νέο λογισμικό διαφορετικό από αυτό που προσφέρει ο σημερινός πάροχος». Παράλληλα ξήγησε ότι θα έρθουν και νέες διατάξεις για τον ιντερνετικό τζόγο ώστε να υπάρχει και εκεί απόλυτος έλεγχος και διαφάνεια.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος απάντησε εμμέσως και στο θέμα της Proton Bank λέγοντας ότι η κυβέρνηση θωράκισε το τραπεζικό σύστημα γιατί υγιές τραπεζικό σύστημα σημαίνει υγεία στην οικονομία και τα νοικοκυριά και δεν ασχολείται με τους μετόχους των τραπεζών.