ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ - ΕΒΕΑ: Ξεκινούν τα προγράμματα κατάρτισης σε επιχειρήσεις

ΟΑΕΔ - ΕΒΕΑ: Ξεκινούν τα προγράμματα κατάρτισης σε επιχειρήσεις

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών γνωστοποίησε στα μέλη του ότι, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2016, που έχει προκηρύξει ο Ο.Α.Ε.Δ., υλοποιεί ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών επιδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με επιλεγμένους οργανισμούς εκπαίδευσης.

Τα εν λόγω προγράμματα αφορούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-μέλη του Ε.Β.Ε.Α. και επιδοτούνται κατά 100% από το λογαριασμό ΛΑΕΚ του Ο.Α.Ε.Δ., χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης. Τα προγράμματα διαρκούν 32 ώρες (έκαστον) και πραγματοποιούνται στην έδρα των εκπαιδευτικών φορέων, απογευματινές ώρες, εκτός ωραρίου εργασίας. Οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160 ευρώ, εφόσον δε σημειώσουν καμία απουσία.

Δεδομένου ότι οι φορείς εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα του Ο.Α.Ε.Δ. τα αντίστοιχα τμήματα το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τους συνεργαζόμενους με το Ε.Β.Ε.Α. εκπαιδευτικούς φορείς προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή.

Σχετικές ειδήσεις