Κατρούγκαλος: Υπογράψαμε το Μνημόνιο και εμείς τιμάμε την υπογραφή μας

Newsroom Newsroom

Κατρούγκαλος: Υπογράψαμε το Μνημόνιο και εμείς τιμάμε την υπογραφή μας

«Έχει την υπογραφή μας και εμείς την υπογραφή μας την τιμάμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο μνημόνιο το οποίο χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα.

«Η βασική ουσία όμως της πολιτικής μας είναι ότι προσπαθούμε να αδρανοποιήσουμε τις φιλελεύθερες αιχμές που έχει και να απαλείψουμε κάθε τι υφεσιακό. Είναι μια δύσκολη αποστολή αλλά τα καταφέρνουμε όπως με το ασφαλιστικό», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Αναφορικά για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας είπε, «Αν και δεν αποφύγαμε το κακό όπως η μείωση του ΕΚΑΣ, αντιμετωπίσαμε όμως όλα τα άλλα κακά».

«Όλα τα άλλα πλην του ΕΚΑΣ ήταν με αριστερό προσημο και αριστερή ευαισθησία» πρόσθεσε ο υπ. Εργασίας υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να δίνει τέτοια ποσοστά αναπλήρωσης στην Ευρώπη».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις συνταξιούχων κατά των περικοπών που τους έχουν επιβληθεί στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας για άλλη μια φορά χαρακτήρισε «θετικό όλοι να διεκδικούν τα αιτήματά τους με τον πιο πρόσφορο τρόπο» επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι «οι επικουρικές είχαν μια αναπροσαρμογή στο 20% όσων παίρνουν επικουρικές και στο 10% στο σύνολο των συνταξιούχων».

Τέλος για το θέμα, του κατώτατου μισθού είπε ότι «οι μισθοί έχουν πέσει σε επίπεδο που ελάχιστα εξασφαλίζει στους ανθρώπους και μοιραία παρασύρουν και τις συντάξεις, πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Εγγυηθήκαμε ότι κανείς δεν θα πέσει κάτω των 1.300 μεικτών αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις, τίθεται θέμα επιβίωσης όταν εργαζόμενοι παίρνουν 100 ευρώ το μήνα. Σκοπός μας είναι τα 100 ευρώ να γίνουν αξιοπρεπής μισθός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved