ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Η ελληνική «βόμβα» έτοιμη να σκάσει – Έρχεται τέταρτο μνημόνιο

Bild: Η ελληνική «βόμβα» έτοιμη να σκάσει – Έρχεται τέταρτο μνημόνιο

Με ένα εφιαλτικό δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία, η γερμανική εφημερίδα Bild κάνει λόγο για την «ελληνική βόμβα» που ετοιμάζεται να σκάσει μέσα στο 2017.

«Η επιστροφή της ελληνικής κρίσης βρίσκεται προ των πυλών» υποστηρίζει σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η ελληνική βόμβα χτυπάει!» η εφημερίδα Bild, προειδοποιώντας μάλιστα τη γερμανική κυβέρνηση να μην «βάλει το θέμα αυτό κάτω από το χαλί».

Όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενάμιση χρόνο μετά το τρίτο πακέτο διάσωσης άνω των 86 δισ. ευρώ που έλαβε η Ελλάδα, όλα δείχνουν πως αυτό δεν ήταν το τελευταίο. «Πολιτικοί στην Αθήνα και στο Βερολίνο περιμένουν ήδη ένα τέταρτο πακέτο» ισχυρίζεται η Bild.

Ταυτόχρονα εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν κάνει τίποτα για να ανακτήσει το μαύρο χρήμα που έφυγε από την Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης και διατηρείται σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

Τέλος, η Bild κάνει αναφορά σε ανώνυμες δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου, σύμφωνα με τις οποίες χωρίς κούρεμα χρέους η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης και σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ακόμη περισσότερα λεφτά. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση είναι αναπόφευκτο και ένα τέταρτο Μνημόνιο, το σκληρότερο όλων.

Σχετικές ειδήσεις