ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα τέκνων 2017 - ΟΓΑ: Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Επίδομα τέκνων 2017 - ΟΓΑ: Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Επίδομα τέκνων - Πριν από το Πάσχα πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση τωνοικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, τα χρήματα θα μπουν στους πρώτους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 3 Απριλίου.

Η 1η δόση πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι δεν εμφανίζουν μεταβολές στα μητρώα τους μέσω της ΓΓΠΣ, και ακολούθως μετά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και αιτήσεων Α21 προχωρά η πίστωση και των υπόλοιπων 3 δόσεων ανά 3μηνο.

Νέες αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα Α21

Η υποβολή αιτήσεων μέσω του εντύπου Α21 για το 2017 θα ξεκινήσει μαζί με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή στο τέλος του Απριλίου, όπως άλλωστε έχει κάνει γνωστό η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων θα κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Δικαιούχοι και Προϋποθέσεις

Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις το χρόνο.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.