ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλμούνια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας διάσωσης

Αλμούνια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας διάσωσης
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχει ανάγκη "με δεδομένο ό,τι γνωρίσαμε στην παρούσα κρίση", για νέα...

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχει ανάγκη "με δεδομένο ό,τι γνωρίσαμε στην παρούσα κρίση", για νέα διάσωση υπερχρεωμένης χώρας, σε συνέντευξη του στην ισπανική οικονομική εφημερίδα Expansion.


Σε ερώτηση σχετικά με το αν θεωρεί ότι έχει τερματισθεί η περίοδος των σχεδίων διάσωσης χωρών, απάντησε: "Θα πρέπει να ελπίζουμε πως ναι, αλλά με δεδομένο ό,τι γνωρίσαμε σε αυτή την κρίση, δηλαδή μηδαμινές πιθανότητες οι οποίες τελικά επαληθεύθηκαν, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ πια". "Αυτό εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση και από τις συνέπειες της κατάστασης αυτής στους οργανισμούς και το χρηματοπιστωτικό σύστημα ", προσθέτει.


"Αντί να κάνουμε προβλέψεις, αυτό που λείπει είναι να λαμβάνουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, να έχουμε το πολιτικό θάρρος να τις εφαρμόζουμε, να συντονιζόμαστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο", λέει.


Ωστόσο, ο Χοακίν Αλμούνια αποκλείει τον κίνδυνο νέας ύφεσης, στην οποία αναφέρθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.