«Η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει»

«Η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει»
Η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει εκτιμά ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Πέερ Στάινμπρουκ και θεωρεί ζήτημα χρόνου τη διαγραφή του ελληνικού χρέους...

Η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει εκτιμά ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Πέερ Στάινμπρουκ και θεωρεί ζήτημα χρόνου τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.


Ο Πέερ Στάινμπρουκ προβαίνει στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα είναι για πολλά χρόνια εξαρτημένη από τη διεθνή οικονομική βοήθεια.


Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD), ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, που προαλείφεται για υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), υπογράμμισε ότι «θα πρέπει επιτέλους να πούμε ανοιχτά ότι η Αθήνα έχει σχεδόν πτωχεύσει.».


«Θα μπορούσαμε να το διατυπώσουμε και πιο σκληρά και να πούμε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα αποφασιστεί διαγραφή του ελληνικού χρέους και αυτό θα πλήξει μεταξύ άλλων και ιδιώτες πιστωτές.


Ο Πέερ Στάινμπρουκ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην περαιτέρω ενίσχυση των πόρων και των αρμοδιοτήτων του EFSF.

 

Πηγή: newscode.gr