Πόσο έχει σήμερα μια χρυσή λίρα; - Δείτε τη διαδικασία της αγοραπωλησίας

Newsroom Newsroom

Πόσο έχει σήμερα μια χρυσή λίρα; - Δείτε τη διαδικασία της αγοραπωλησίας

Τις είχαν κληρονομήσει ή τις είχαν αγοράσει σε μία άλλη, καλύτερη, εποχή ως επένδυση για το μέλλον. Τώρα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναγκάζονται να ανοίξουν τα... σεντούκια και να πουλήσουν τις χρυσές λίρες Αγγλίας προκειμένου να κλείσουν «τρύπες» στον οικιακό προϋπολογισμό.

Φρενίτιδα με τις χρυσές λίρες έχει πιάσει τον ελληνικό λαό, που προσπαθεί να σώσει τα λεφτάκια του, φοβούμενος τυχόν «κουρέματα» (η ΕΚΤ διέψευσε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο και όλοι διαβεβαιώνουν πως οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς) και προστρέχει στην ασφάλεια του χρυσού.

H Τράπεζα αγοράζει το χρυσό 36,72 ευρώ το γραμμάριο (στα διάφορα ανταλλακτήρια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τον αγοράζουν 40 ευρώ συνήθως, αλλά κλέβουν στο ζύγι, λένε πολλοί), ενώ η συνηθισμένη χρυσή λίρα Αγγλίας έχει από σήμερα 271,02 ευρώ αν πάμε να την πουλήσουμε στην τράπεζα, ενώ αν θελήσουμε να μετατρέψουμε τα μετρητά μας σε λίρες, θα πρέπει να πληρώσουμε 324 ευρώ για κάθε λίρα.

Μη ξεχνάτε πάντως μια παλιά Εβραϊκή παροιμία που λέει : «έχε το ένα τρίτο της περιουσίας σου σε μετρητά, το ένα τρίτο σε χρυσό και το άλλο ένα τρίτο σε γή»
βεβαίως αφορά ...όσους έχουν.

Όσοι δεν έχουν τίποτε, μπορούν να παρηγορηθούν με το ρητό του Καζαντζάκη: «δεν έχω τίποτε, δεν ελπίζω τίποτε, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος».

Διαβάστε όλη τη διαδικασία της αγοραπωλησίας στο kozanilife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved