ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Πρεμιέρα την Τετάρτη (29/11) - Ποια ακίνητα βγαίνουν πρώτα στο «σφυρί»

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Πρεμιέρα την Τετάρτη (29/11) - Ποια ακίνητα βγαίνουν πρώτα στο «σφυρί»

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί | Ειδήσεις: Ενεργοποιείται την Τετάρτη (29/11/2017) η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει αποφασίσει τη διενέργειά του κάθε Τετάρτη, ενώ από το 2018 και εξής θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα.

Στο ηλεκτρονικό «σφυρί» βγαίνουν, σε πρώτη φάση, δέκα ακίνητα, που είναι τα εξής:

• Μεζονέτα 320 τμ. η οποία ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας 1.231,16 τ.μ., στην περιοχή του Κοκκιναρά στην Κηφισά. Η μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α όροφο, που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα και περιγράφονται ως εξής. Τιμή πρώτης προσφοράς: 698.915,00. Η εγγυοδοσία που έχουν καταθέσει οι πλειοδότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό, ορίζεται το 30 τοις εκατό της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι 209.675,00 €

• Δύο θέσεις υπόγειου πάρκινγκ στον ίδιο χώρο με τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ η καθεμία. Ως εγγυοδοσία την οποία πρέπει να καταθέσει ο πλειοδότης που επιθυμεί να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, ορίζεται το 30 τοις εκατό της τιμής της πρώτης προσφοράς, ήτοι 3.000 €.

• Πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στα Βριλήσσια με τιμή πρώτης προσφοράς τις 9.500 ευρώ το καθένα και συνολική τιμή προσφοράς τα 47.500 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή 1ης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση.

Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μπορούν να συμμετάσχουν μόνον όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα και έχουν καταθέσει την απαιτούμενη εγγύηση, που ισούται με το 30% της πρώτης προσφοράς, δηλαδή της τιμής που θέτει ως κατώφλι ο επισπεύδων για το ακίνητο που πλειστηριάζεται.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Σχετικές ειδήσεις