Ένστολοι: Μεγάλες αυξήσεις στις συντάξεις και αναδρομικά 65 μηνών - Δείτε τον πίνακα με τα ποσά

Newsroom Newsroom

Ένστολοι: Μεγάλες αυξήσεις στις συντάξεις και αναδρομικά 65 μηνών - Δείτε τον πίνακα με τα ποσά

Περιθώριο οκτώ μηνών δίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει αναδρομικά τις αποδοχές και τις συντάξεις των ενστόλων όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι αυξήσεις που θα δουν λοιπόν θα κυμαίνονται από 32 ευρώ έως 166 ευρώ το μήνα ενώ τα αναδρομικά 65 μηνών ξεκινούν από 2.102 ευρώ για χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και φθάνουν στις 10.790 για τους ανωτάτους.

Η περίοδος της αναπροσαρμογής αφορά στο διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί μέσα στο όριο που θέτει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, τότε θα επιβληθεί χρηματική διοικητική κύρωση.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2014 η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ΄ επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.

Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, υπό τον πρόεδρο του Νίκο Σακελλαρίου και με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή, επικαλούμενη το άρθρο 95 του Συντάγματος, επισημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να συμμορφώνεται άμεσα και πλήρως προς τις αποφάσεις του ΣτΕ και δεν δύναται να αδρανεί επικαλούμενη λόγους οι οποίοι δεν εδράζονται σε συνταγματικές διατάξεις.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι όπως προκύπτει η διοίκηση, παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση των τελευταίων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ «σε ουδεμία ενέργεια προς υλοποίησή της προέβη».

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τα ποσά που αφορούν σε αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα των ενστόλων αλλά και στα αναδρομικά που δικαιούνται να εισπράξουν. Να σημειωθεί πως όλα τα ποσά που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα είναι μικτά.

pinakas

Με πληροφορίες από την εφημερίδα: Ελεύθερος Τύπος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved