ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλόκο στην εξωδικαστική ρύθμιση χρεών έως 20.000 ευρώ

Μπλόκο στην εξωδικαστική ρύθμιση χρεών έως 20.000 ευρώ

Παρότι οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και θεσμοί συμφώνησαν, προ ημερών, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, να «ανοίξει» ο εξωδικαστικός συμβιβασμός (ν. 4469/2017) και να ενταχθούν σ’ αυτόν επιχειρήσεις με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ, τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας «μπλοκάρουν» τη συμφωνία.

Κατά τις διαβουλεύσεις των τριών πλευρών, τα τραπεζικά στελέχη ήταν κάθετα αντίθετα στο να γίνει πράξη η παραπάνω πρωτοβουλία. Πληροφορίες αναφέρουν πως επικαλέστηκαν φόβο για «μποτιλιάρισμα» από τις πολλές υποθέσεις επιχειρήσεων που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, θα προσέρχονταν στο μηχανισμό για ρύθμιση οφειλών.

Δεδομένου, άλλωστε, ότι οι τράπεζες, κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης, ασκούσαν πιέσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό βιώσιμων επιχειρήσεων με χρέη άνω των 50.000 ευρώ, αυτή τους η αντίδραση ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη.

Υπενθυμίζεται πως βάσει νόμου αίτηση ένταξης στο «μηχανισμό» μπορούν να υποβάλουν εταιρίες με οφειλές προς τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές άνω των 20.000 ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχετικές ειδήσεις