ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Προσοχή-Λήγει η προθεσμία για δύο προγράμματα για νέους ανέργους

ΟΑΕΔ: Προσοχή-Λήγει η προθεσμία για δύο προγράμματα για νέους ανέργους

Σε δύο ημέρες (19/9) λήγει η προθεσμία για τους ανέργους που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στον 5ο κύκλο των προγραμμάτων «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics (κωδ. ΟΠΣ 5007947)» και «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής (κωδ. ΟΠΣ 5007944)»

Την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών έχουν αναλάβει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Τομέας Απασχόλησης & Κοινωνικής Οικονομίας (ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ως συνδικαιούχοι. Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι πράξεις αφορούν στην απορρόφηση των ωφελούμενων από μεταποιητικές επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα, οι οποίες επιθυμούν να εντάξουν τα προϊόντα τα οποία παράγουν σε εγχώρια και διεθνή δίκτυα διανομής.

Επιπλέον, η τομεακή / κλαδική προσέγγιση του παραγωγικού συστήματος, σε ένα πολύ σημαντικό οικονομικό σύστημα για την Ελλάδα όπως είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η ηλικιακή προσέγγιση της ομάδας – στόχου των νέων ανέργων ηλικίας 18 – 24 ετών, θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του τοπικού παραγωγικού συστήματος και στον εν δυνάμει εκσυγχρονισμό του, μέσω της εκπλήρωσης του βασικού στόχου που είναι η απορρόφηση των νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την τοπική και υπερ-τοπική αγορά εργασίας.

Για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση «Θεωρητικής Κατάρτισης» 120 ωρών και «Πρακτικής Άσκησης» 260 ωρών.