Μείωση φόρων ζητά από την κυβέρνηση η ΕΣΕΕ

Μείωση φόρων ζητά από την κυβέρνηση η ΕΣΕΕ

Μείωση φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και την εφαρμογή δίκαιου εθνικού φορολογικού συστήματος, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από την κυβέρνηση, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων.

Η ΕΣΕΕ αναγνωρίζει ωστόσο ότι οι άμεσες προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, η έγκριση του προϋπολογισμού και η έναρξη των διαπραγματεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Καλεί επίσης την κυβέρνηση να είναι αποφασιστική, διεκδικητική και αποτελεσματική στις ενέργειές της καθώς, όπως επισημαίνει, οι καθυστερήσεις δημιουργούν προβλήματα στην αγορά όπου βάζουν λουκέτο 4000 επιχειρήσεις το μήνα, δεν κυκλοφορεί χρήμα, ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ο έτερος στα όρια και οι δυο στους τέσσερις τρώνε από τα έτοιμα.

Εκφράζει τέλος την ικανοποίησή της για τη διατήρηση του πολιτικού προσωπικού στα παραγωγικά υπουργεία, αφού οι μεταβολές, όπως υποστηρίζει, δημιουργούν συνήθως σύγχυση, καθυστερούν τη λειτουργία των υπηρεσιών και ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο στην ενημέρωση και προσαρμογή των νέων υπουργών.