ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ: Τι ζητά από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ: Τι ζητά από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb

Θα αποκλείονται από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαμοιρασμού (Airbnb, Booking.com, κ.α.) όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λάβει Αριθμό Μητρώου Ακινήτων από την εφορία.

Κατά πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απευθύνθηκε στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες Airbnb, HomeAway, Booking.com και τους ζήτησε να συνεργαστούν.

Σύμφωνα με το σχέδιο του επικεφαλής Γιώργου Πιτσιλή, μετά τις 30 Νοεμβρίου, όταν δηλαδή λήξει η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να δηλώσουν στο ηλεκτρονικό Μητρώο τα ακίνητα και τις συμβάσεις, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις.

Θα δώσει τα στοιχεία στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαμοιρασμού και θα τους ζητήσει να διαγράψουν όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση και δεν έχουν λάβει Αριθμό Μητρώου Ακινήτων. Με άλλα λόγια, θα τους ζητήσει να κατεβάσουν τις αγγελίες όσων δεν συμμορφώθηκαν με το νέο καθεστώς φορολόγησης.

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις με τους εφοριακούς που παριστάνουν τους πελάτες σε όσους μισθώνουν κατοικίες μέσω Airbnb προκειμένου ξανά να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.