ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ανεμιστήρας που… θα σας κρατήσει ζεστούς!

Ο ανεμιστήρας που… θα σας κρατήσει ζεστούς!

Ο ανεμιστήρας οροφής είναι ένα αληθινό «εργαλείο» όταν θέλουμε να αποφύγουμε την αφόρητη καλοκαιρινή ζέστη. Χαρίζει πραγματικά στιγμές ανακούφισης και χαλάρωσης. Πολύ το θεωρούν το απαραίτητο «αξεσουάρ» του Καλοκαιριού, ωστόσο έχει και μία εντελώς άγνωστη και διαφορετική χρήση, που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει.

Γιατί, γνωρίζατε πως ο ανεμιστήρας οροφής, μπορεί να γίνει η… μαγική λύση που ψάχνατε για να ζεσταθείτε τους χειμερινούς μήνες, μειώνοντας συγχρόνως το λογαριασμό του ρεύματος; Είναι απίθανο αλλά, πέρα για πέρα αληθινό! Αν θέλετε να μάθετε πώς γίνεται αυτό, διαβάστε παρακάτω!

2 copy

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να σας «δροσίζει» αλλά ετοιμαστείτε να τον κάνετε να… πάρει ανάποδες και το Χειμώνα. Μία πολύ μικρή αλλαγή πριν τον βάλετε σε λειτουργία, είναι αρκετή για να ζεστάνει ικανοποιητικά τον προσωπικό σας χώρο. Η μοναδική διαφορά σε αυτή την περίπτωση, είναι πως πριν γυρίσετε το διακόπτη, θα πρέπει να αλλάξετε τη φορά των πτερυγίων του. Πιο συγκεκριμένα, ο ανεμιστήρας γυρίζει με τη φορά που έχουν οι δείκτες ενός ρολογιού. Τώρα πρέπει να πηγαίνει προς την αντίθετη. Η θερμοκρασία του δωματίου μέσα σε πολύ λίγα λεπτά θα ανέβει!

33 copy

Ακριβώς επειδή τα έξοδα θέρμανσης, είναι κάθε χρόνο ένα «ασήκωτο» βάρος για το νοικοκυριό, το πιο σημαντικό είναι πως με αυτόν τον τρόπο θα ζεσταίνεστε κάνοντας την αναγκαία… οικονομία. Θα καταφέρετε να μειώσετε τον -πολλές φορές- υπέρογκο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα αξιόλογο ποσοστό του 10%! Πόσο πιο κερδισμένοι;

Αν δεν έχετε σπίτι σας ανεμιστήρα οροφής αλλά μετά από όσα διαβάσατε σκέφτεστε να αγοράσετε, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Δύο είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε όταν θα κάνετε την αγορά: Η διάμετρος (το μέγεθος) που έχουν τα πτερύγια του ανεμιστήρα και η «δύναμη» του κινητήρα. Αν αναρωτιέστε πια είναι η κατάλληλη διάμετρος, απλά υπολογίστε το μέγεθος του δωματίου που σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα και επιλέξτε κάτι εξίσου μικρό ή μεγάλο. Προσοχή! Δεν «ρυθμίζονται» όλοι οι ανεμιστήρες στη λειτουργία της αντίστροφης περιστροφής αλλά επενδύοντας ένα ικανοποιητικό ποσό θα έχετε στη διάθεσή σας τον καλύτερο.