ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο. Ρεν: Όχι στη δικτατορία της Γερμανίας

Ο. Ρεν: Όχι στη δικτατορία της Γερμανίας

Δήλωση-βόμβα έκανε ο Όλι Ρεν, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για τις συνεχείς αρνήσεις της Γερμανίας να συναινέσει σε μια λύση που θα οδηγήσει στην οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

«Η Γερμανία πρέπει να πειστεί για την κρισιμότητα της έκδοσης ευρωομολόγων καθώς και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ενοποίησης, της αυστηρότερης οικονομικής διακυβέρνησης, στη βάση όμως της πολυφωνίας και όχι της δικτατορίας δύο κρατών», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, που βρέθηκε στο κοινοβούλιο της Ιταλίας.

Μιλώντας στους βουλευτές, ο Όλι Ρεν θέτοντας το ζήτημα «κομψά», έκανε λόγο για μια πληθώρα απόψεων και για διαφωνία όσον αφορά τα ευρωομόλογα.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί «αρκετή προσπάθεια», για να πειστούν οι Γερμανοί αλλά και οι πολίτες άλλων χωρών για τα πλεονεκτήματα των ευρωομολόγων, η έκδοση των οποίων θα πρέπει να συνδυαστεί με την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Ωστόσο, προϋπόθεση για μια πιο στενή ένωση είναι να προκύψει «ως μια κοινότητα και όχι ως δικτατορία δύο ή περισσότερων κρατών», κάτι που δεν θα συμβεί παρά μόνον εάν η Γερμανία αποφασίσει να συνεργαστεί με τους εταίρους της.