ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πότε ανοίγουν τα Κέντρα Είσπραξης οφειλών

ΑΑΔΕ: Πότε ανοίγουν τα Κέντρα Είσπραξης οφειλών
Σφίγγει ο κλοιός για όσους χρωστούν στην εφορία

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιστρατεύει νέες μεθόδους στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία.

Έτσι, δρομολογεί Κέντρα Είσπραξης οφειλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί και προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων Κέντρων Εισπράξεων, ένα στην Αττική εφέτος και ένα στη Θεσσαλονίκη το 2020, με βασικό αντικείμενο την αύξηση των εισροών εσόδων στον προϋπολογισμό.

Το πρώτο Κέντρο Είσπραξης θα στηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην Αττική μέσα στους επομενους μήνες και θα λειτουργεί στα πρότυπα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ), η οποία κυνηγά κυρίως τους μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Το δεύτερο Κέντρο Είσπραξης θα στηθεί στη Θεσσαλονίκη και θα έχει την ίδια ακριβώς λειτουργία με εκείνο των Αθηνών.

Οι υποθέσεις που θα φθάνουν στα Κέντρα Είσπραξης θα προτεραιοποιούνται και εν συνεχεία θα εφαρμόζονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ξεκινώντας από όσους συνδυάζουν το μεγαλύτερο ύψος οφειλής με τις περισσότερες πιθανότητες είσπραξης.

Σημειώνεται πως με κατασχέσεις και ρυθμίσεις πέρυσι η ΑΑΔΕ κατάφερε να εισπράξει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ παλαιών και νέων χρεών.

Μόνο πέρυσι δημιουργήθηκαν φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 10 δισ. ευρώ, ενώ 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και σε περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια φορολογουμένους ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 45χρονος μετά από ξυλοδαρμό - Ανακρίνεται ο γιος του θύματος (pics)

Σχετικές ειδήσεις