ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Γκάιτνερ: Όχι στην ενίσχυση του ΔΝΤ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα

Τ. Γκάιτνερ: Όχι στην ενίσχυση του ΔΝΤ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα

«Όχι» στην ενίσχυση του ΔΝΤ με κεφάλαια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είπε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Όπως μετέδωσε ο Reuters, o Γκάιτνερ, που βρίσκεται στη Γερμανία, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ευρώπη, επεσήμανε ότι η ΕΚΤ παίζει θετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. ωστόσο, διέψευσε τα σενάρια ενίσχυσης του ΔΝΤ από την αμερικανική τράπεζα.

«Οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ευρώπη περιμένει περαιτέρω υποστήριξη από τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ.

Επίσης, ο Τίμοθι Γκάιτνερ υποστήριξε ότι η απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση περιλαμβάνει μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση, ώστε η νομισματική ένωση να γίνει πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμα, καθώς και μια οικονομική στήριξη των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των Κεντρικών Τραπεζών.

Στόχος της συνεργασίας θα είναι να σχηματιστεί ένα πιο ισχυρό «τείχος» που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να δημιουργήσει το οξυγόνο που χρειάζεται για την οικονομική ανάπτυξη.