ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζες: Τι αλλάζει στις συναλλαγές στα ταμεία

Τράπεζες: Τι αλλάζει στις συναλλαγές στα ταμεία
pixabay

Οι τράπεζες αλλάζουν τακτική και εξυπηρετούν τους εταιρικούς πελάτες

Την τακτική τους αλλάζουν οι τράπεζες καθώς σταδιακά θα αρχίσουν να κλείνουν τα γκισέ τους για τους πελάτες λιανικής. Τα ταμεία των τραπεζών αναμένεται σε μικρό χρονικό διάστημα να εξυπηρετούν κατά βάση εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοιχτά και για τους κομιστές επιταγών.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπόλοιπες τραπεζικές συναλλαγές σταδιακά θα διεκπεραιώνονται από τα ενναλακτικά δίκτυα των τραπεζών όπως τα ΑΤΜ, τα APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), καθώς επίσης και το internet και phone banking. Σημειώνεται ότι η Eurobank ήδη από το καλοκαίρι με ανακοίνωσή της έχει κάνει γνωστό ότι δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά από το ταμείο.

Η Alpha Bank από την πλευρά της ενημερώνει τους πελάτες της ότι: «σύντομα, οι πληρωμές Δημοσίου και Οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) θα απαιτούν προσκόμιση κάρτας Alpha Bank».

Το ίδιο σύστημα ξεκίνησε να εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες δεν μπορούν αν επιβάλλουν χρεώσεις στους καταθετικούς λογαριασμούς των πελατών καθώς με Πράξη Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος οι αναλήψεις και οι καταθέσεις θεωρούνται βασικές τραπεζικές εργασίες και εξαιρούνται χρεώσεων.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω χρεωστικών καρτών, καθώς μέσω αυτών μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορα όλες τις συναλλαγές τους, με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονα να «κτίζουν» το αφορολόγητο όριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις