ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Έτοιμη για την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διακανονισμού συναλλαγών Target 2 Securities η ΕTE

Έτοιμη για την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διακανονισμού συναλλαγών Target 2 Securities η ΕTE

Έτοιμη να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον Target 2 Securities (T2S), που είναι η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διακανονισμού συναλλαγών, δηλώνει η Εθνική Τράπεζα, η οποία προσάρμοσε ήδη ανάλογα τα συστήματα και τις διαδικασίες της.

Αυτό υπογραμμίστηκε στο 15ο ετήσιο συνέδριο Network Management (NeMa), το μεγαλύτερο συνέδριο στο χώρο της μετασυναλλακτικής δραστηριότητας στην Ευρώπη, το οποίο εφέτος, για πρώτη φορά, διεξήχθη στην Αθήνα.
Στο Συνέδριο Network Management (NeMa), του οποίου η Εθνική ήταν η μοναδική ελληνική τράπεζα επίσημος χορηγός, έλαβαν μέρος ανώτατα στελέχη τραπεζών, χρηματοπιστωτικών οργανισμών, θεματοφυλακής, ρυθμιστικών αρχών, χρηματιστηρίων, κεντρικών αποθετηρίων, οίκων εκκαθάρισης συναλλαγών, καθώς και εταιρειών τεχνολογίας αιχμής με εξειδίκευση στη μετασυναλλακτική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών θεματοφυλακής που παρέχει, τόσο προς τους Έλληνες όσο και προς τους ξένους θεσμικούς πελάτες της, η Εθνική Τράπεζα βραβεύεται τα τελευταία χρόνια με τις ανώτατες διακρίσεις στις αξιολογήσεις του εγκυρότερου διεθνούς περιοδικού του χώρου Global Custodian, καταλαμβάνοντας κορυφαίες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Σχετικές ειδήσεις