ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κλειστές τράπεζες: Παγώνουν οι κατασχέσεις για ασφαλιστικές οφειλές

Κλειστές τράπεζες: Παγώνουν οι κατασχέσεις για ασφαλιστικές οφειλές

Να μην εκτελούνται τα κατασχετήρια κατά την τραπεζική αργία, ζητάει με έγγραφό του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, το οποίο εστάλη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, παγώνουν για όσο διαρκεί η τραπεζική αργία τα κατασχετήρια εις χείρας τραπεζών, έτσι, μέχρι να κηρυχθεί η λήξη της τραπεζικής αργίας, οι ήδη εκδοθείσες κατασχέσεις κατά οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα επιδίδονται προς εκτέλεση στα αρμόδια πιστωτικά ιδρύματα.

Οπως τονίζεται στο έγγραφο, οι δικαστικοί επιμελητές στους οποίους έχουν ήδη παραδοθεί οι εν λόγω κατασχέσεις θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα ώστε να επιστρέψουν αυτές ανεπίδοτες στην υπηρεσία.

Μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας, κατόπιν επανελέγχου του οφειλέτη κι εφόσον δεν διαπιστώνεται στο μεσοδιάστημα υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του σε καθεστώς ρύθμισης, οι κατασχέσεις θα δρομολογηθούν εκ νέου προς επίδοση στα αρμόδια πιστωτικά ιδρύματα.

Να σημειωθεί ότι, ήδη, λόγω της τραπεζικής αργίας, η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία παρατείνεται, ενώ οι διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι καθ’ όλη τη διάρκειά της, δεν θα οφείλεται τόκος εκπρόθεσμης καταβολής των οφειλών ή των δόσεων και δεν θα χάνονται οι ρυθμίσεις για το ίδιο παραπάνω διάστημα.

Παράλληλα, βέβαια, επισημαίνουν ότι οι πληρωμές μπορεί να να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω web/internet banking, phone banking, μέσω ΑΤΜ, με καταβολή μετρητών στα ΕΛΤΑ ή εναλλακτικά με καταβολή μετρητών (χωρίς όριο) ή με χρήση καρτών και στο ΚΕΑΟ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων