ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σύσκεψη για τις τραπεζικές συναλλαγές ατόμων με προβλήματα όρασης

Σύσκεψη για τις τραπεζικές συναλλαγές ατόμων με προβλήματα όρασης

Η πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου.

Στην εν λόγω σύσκεψη έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Κατά τη σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που συναντούν οι πολίτες με προβλήματα όρασης στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Όπως επεσήμαναν τα μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, οι τράπεζες ζητούν από τους τυφλούς να συνοδεύονται από δύο άτομα, ως μάρτυρες στις συναλλαγές τους, προκαλώντας τεράστια πρακτικά προβλήματα, ενώ, όπως προτείνει η Ομοσπονδία, θα μπορούσε η ανάγκη παρουσίας μαρτύρων να καλυφθεί από τραπεζικούς υπαλλήλους.

Επεσήμαναν επίσης, πως απορρίπτονται αιτήματά τους για χορήγηση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί κυβερνητική πολιτική η διεύρυνση της χρήσης καρτών από τους φορολογούμενους.

Ο κ. Παπαϊωάννου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασε την επιθυμία του υπουργείου να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά και κάλεσε τους φορείς να συνεργαστούν για τον σκοπό αυτόν. Οι εμπλεκόμενοι φορείς δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν από κοινού τρόπους επίλυσης και να τους καταθέσουν στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων