ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η Moody’s αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

Η Moody’s αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες
h αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody's έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αντίστοιχα αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) στη βαθμίδα B3.
ASSOCIATED PRESS / MARK LENNIHAN

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε την Τρίτη (05/03/2019) την αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων για τις καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις των Πειραιώς και Παγκρήτιας σε Caa2 και της Attica Bank σε Caa3.

Σε ανακοίνωσή της, η Moody’s αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η προοπτική (outlook) στις αξιολογήσεις των καταθέσεων για τις τράπεζες Πειραιώς, Attica Bank και Παγκρήτια αναβαθμίστηκε σε θετικό από σταθερό, ενώ αντίθετα το outlook των αξιολογήσεων στις καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank υποβαθμίστηκε σε σταθερό από θετικό.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αντίστοιχη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) στη βαθμίδα B3.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Moody’s ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Καταργείται η αλλαγή ώρας - Δείτε πότε

Θλίψη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο - Πένθος στο «στην Υγειά μας» (pics)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (pics)

Σχετικές ειδήσεις