ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κέρκυρα: Ατέλειωτη «μάχη» δήμου και πολιτών με τα σκουπίδια

Κέρκυρα: Ατέλειωτη «μάχη» δήμου και πολιτών με τα σκουπίδια

Μία ατελείωτη, 24ωρη μάχη με τα σκουπίδια δίνει ο δήμος Κέρκυρας προκειμένου να ολοκληρώσει το συντομότερο την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ξεκίνησε, μετά το τέλος της ομηρίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από τους κατοίκους του, το περασμένο Σάββατο.

«Τελείωσε μια πολιορκία της Κέρκυρας, η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο διαμαρτυρίας. Καταβάλλουμε από το περασμένο Σάββατο τεράστια προσπάθεια. Ζητάμε την υπομονή των κατοίκων και επισκεπτών μας για την αποσυμφόρηση όλων των περιοχών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο δήμος καλείται να προβεί στην αποκομιδή περισσοτέρων από 5.000 τόνων σκουπιδιών με κάθε πρόσφορο μέτρο, δημοτικό και ιδιωτικό, για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

«Το κόστος της αποκομιδής είναι τεράστιο και το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε όλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Νικολούζος.

Στις προθέσεις του δημάρχου είναι να ξεκινήσει άμεσα η ενδιάμεση διαχείριση της επεξεργασίας των απορριμμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, επανέλαβε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στους κατοίκους του Τεμπλονίου, διευκρινίζοντας όμως πως η εγκατάσταση του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι, θέμα που προκαλεί την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, αποτελεί μονόδρομο, για την αποκατάσταση της περιοχής.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Νικολούζος, στις προτεραιότητες του είναι και η άμεση ενημέρωση των κατοίκων του Τεπλονίου για τον τρόπο χρήσης του δεματοποιητή, με ανάλογη ημερίδα, ακόμη και με επίσκεψη σε κατά τόπους ΧΥΤΑ, που λειτουργεί.

«Ο Δήμος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ξαναζήσουμε την ίδια κατάσταση, που εξέθεσε την Κέρκυρα σε τεράστιο κίνδυνο, υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό, λόγω του όγκου των σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει το νησί» είπε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Σχετικές ειδήσεις